Тези дни, дали покрай русофобските истерии около 9 септември, дали

...
 Тези дни, дали покрай русофобските истерии около 9 септември, дали
Коментари Харесай

Българите в руснаци не стрелят

 Тези дни, дали около русофобските нервности към 9 септември, дали поради дивотиите на премиера за готовността му да води война в НАТО против Русия, съветски медии подсетиха преживелица от началото на лятото. Естествено, тогава раболепните родни медии не гъкнаха за станалото. И тъй като явно няма кой да му каже на Борисов по какъв начин би трябвало да се държи един министър председател, предлагаме му известието на съветските медии едно към едно, нима му светне защо иде тирада.   
Сайтът на изданието " Военное обозрение " разкри един натовски секрет от средата на лятото: по време на ученията на Алианса в Румъния през юни т.г., локалните уредници са сложили в качеството им на цели дървени фигури на съветски бойци. Да основат, по този начин да се каже, конюнктура, по-близка до бойната. Не са отчели обаче спецификата на южните си съседи: българските бойци и офицери изрично отказали да стрелят по такива цели. Защото, както е известно, " българите не стрелят в руснаци "! И макар уговарянията от страна на домакините и натовските командващи, офицерите от българската войска защитили патриотичната позиция на бойците. След това румънските уредници са се извинили и сменили целите. 
Според източника на информацията, у висшото командване на НАТО равнището на съмнение към българите се е повишило. Източник, поискал анонимност, от Министерството на защитата и Генералния щаб на България, твърди, че у българите недоверието към НАТО каквото е било, такова си е останало и след влизането на страната в Алианса.
Както разяснява новината българският политолог Георги Коларов, факт е, че България е единствената източноевропейска страна отвън рамките на някогашния Съюз на съветските социалистически републики, в която хората могат да се похвалят, че знаят съветски, доколкото са се възпитавали в духа на полезностите на съветската просвета: както през Златния и Сребърния век, по този начин и при социалистическия натурализъм.
" На доста жители на страната (включително бойци и офицери от българската армия) майките или съпругите са рускини. По времето на социализма стотици хиляди българи с години работеха в Русия, включително в Сибир, и събраха обичайно положение. И в случай че техни наследници са попаднали в армията, от тях по никакъв начин не може да се чака да стрелят в съветски военни - нито в качеството им на цели, нито действително. Българите са най-големите другари на Русия ", сподели Коларов.
По думите му наличието на София в Брюксел е гаранция, че в Североатлантическия алианс няма да има консенсус за опълчване против Русия. " Българските бойци и офицери драговолно биха стреляли в цели, нашарени с униформите на турската войска, само че не и в условни съветски бойци. Членството на Българии в НАТО не може да унищожи основаните връзки на братска дружба сред руснаците и българите. Обратно: София може да служи за преговорна площадка в търсенето на компромис ".

http://www.duma.bg

Виж всички публикации от http://www.duma.bg-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР